Fernant Zeste

In december 2010 begon het openbaar leven van Fernant Zeste, de alias van Jonathan Scheerlinck die het theater (tijdelijk?) de rug toekeerde en het nodig vond ons kond te doen van zijn dagelijkse sores, of, zo u wil, zijn persoonlijke rotzooi, dan wel getoonzet, op smaak gebracht met stem en elektrische gitaar, bestrooid met toefjes country, rock of blues.

Fernant/Jonathan waszo verstandig dat te doen vanonder de vleugels van mensen waarnaar hij opkeek. Vermits Zeste opereert vanuit Gent, leerde hij de stiel door veel op te treden met collega singer-songwriters als Bruno Deneckere en Tiny Legs Tim. Al snel (november 2011) liet de man met de imposante baard zijn eerste pennenvruchten op de argeloze toehoorder los via ‘Live At De Loge’ in Gent.

Deze bluesy singer songwriter is eigenlijk al sinds 1976 op zoek naar ‘De blues’ in zijn leven. Geïnspireerd door de Mississippi Possum Boys, maar ook andere country singer-songwriters vond hij zijn weg in binnen- en buitenland. Met reeds 3 cd’s op zijn naam mogen we opnieuw spreken van een krak in zijn vak... een avond genieten van de blues...

Naar: Rootstime.be