Goes

Michel ‘Goes’ Goessens is een getormenteerde poëet die het onrecht en de tristesse in de wereld om zich heen observeert en op een fijnzinnige wijze weet weer te geven. Nooit choquerend maar steeds raak. Een meesterverteller van wereldklasse.’

Deze quote uit het gerenommeerde Belgische muziekmagazine RifRaf zegt waar het bij Goes allemaal om gaat: het leven van alledag gadeslaan en de essentie gebruiken als inspiratie voor beklijvende songs. Goes is een geboren verteller die zich graag laat wegzakken in de Vlaamse klei en er boeiende verhalen opdelft. Boontje op muziek. Op het eerste gezicht zijn het faits divers, gebeurtenissen die een halve kolom krijgen in de regionale editie van de krant. Wie nauwer luistert, hoort songs met thema’s die ons allemaal aangrijpen en mens maken. Liefde-in-alle-mogelijke-facetten, vriendschap, euforie, werk, verraad, roddel en cliché... Het resultaat is steeds weer herkenning, een lach en soms plaatsvervangende schaamte en gêne. Ongemakkelijk op je stoel schuifelen hoort er nu eenmaal bij, want verbergen we niet allemaal liever de kleine, scherpe kantjes? Goes legt ze bloot, weet ze prachtig te relativeren en danst een wonderbaarlijke solo op het slappe koord tussen drama en humor. De moerstaal is het Sleins (Sleidinge / O-Vl), een dialect dat  even muzikaal klinkt als pakweg Engels of Frans. Live zet Goes de luisteraar vaak op het verkeerde been en laat hij lichtvoetige arrangementen botsen met rake (bind)teksten, een contrast dat uitnodigt tot luisteren, met de lach op het gezicht.

Palmares

Won met Aardvark de Grensincidenten Kleinkunst Cup - Was NEKKA-finalist
Laureaat van “De Kleine Avonden” - Winnaar AB-prijs - Won ooit 15kg VandeMoortele producten op “Gent Talent” - Liet zijn licht schijnen over the Voice of Europe, Mr. Eddy Wally, tijdens diens grote verjaardagsshow in het SPORTPALEIS. - Werd, na betaling van 125 euro, geselecteerd voor Humorologie en behaalde de halve finale. - Deelde podia met tal van artiesten uit binnen - en buitenland - Schrijft sneller songs dan zijn eigen schaduw!