L'Oiseau Lyre

Dit lyrisch snaren-trio is een ensemble waarin chansons en standards uit de swing-, musette- en Gypsy Jazz resulteren in een warm en geheel eigen geluid. De muziek is swingend, melancholisch, opzwepend, vrolijk. Kortom, boeiend als het leven zelf!

Voor het repertoire wordt er geput uit eigen werk en een breed repertoire gaande van Zuid Amerikaanse muziek, musette en hot Jazz. Niet enkel komen Fapy en Ramsy solistisch aan bod op de Selmer type - gitaren. Maar Fapy brengt bij gelegenheid ook pareltjes op de Cavaquinho (Braziliaans) of de guitarra (viola de Fado). Ramsy vertolkt met zijn warme stem graag Franse chanson of Amerikaanse standards. Op deze wijze brengt dit trio uitgekiend instrumentaal en vocaal repertoire. In combinatie met de smaakvolle arrangementen en de swingende beat van Frank verzorgen ze steevast een boeiend concert.

Gipsy jazz kenners zullen ongetwijfeld in de wolken zijn met de bijdragen van Fapy Lafertin, de meester van de Django Reinhardt school. In 1975 richtte hij samen met zijn jeugdvriend Koen De Cauter het legendarische Waso Quartet op waarmee zij de eersten waren die de muziek van Django terug speelden. Sinds 1985 bouwt Fapy Lafertin een solo carrière uit die hem wereldwijd als één van de beste gitaristen uit het gipsy swing genre doet gelden en hem al op de planken bracht met beroemdheden als Stéphane Grapelli, Adelaide Hall, Earl Oakin, Scott Hamilton, en vele anderen.