An-Sofie Noppe

Op 11-jarige leeftijd ontdekte An-Sofie haar passie voor het zingen en mocht ze mee op stage met de Tsjechische zangeres Iva Bittova. Daar zette ze haar eerste stappen op grote podia als die van Stadsschouwburg Hasselt, Kunstencentrum Vooruit, De Minard, Oorsmeer Gent en Big Bang Brussel. In die tijd ontstond Sidus, een a capella trio met An-Sofie, Grietkin Deroo en Trui Chielens, waar ze in contact kwam met een leven van optreden. Sidus is te horen op verschillende verzamelcd’s, zoals Azo hezeid, azo hezoeng’n (West-Vlaamse dialectencd) en Jong Folk Fars (verzamelcd met jonge folkgroepen). Omdat ze haar ABC vocabularium wou uitbreiden trok ze in het middelbaar naar het charmante Gent om er Woordkunst-Drama te studeren. En omdat er toen helemaal geen houden meer was aan An-Sofie werd ze ook nog eens een muzikale duizendpoot. U weet wel, dat soort dat naast klarinet, sopraansax en gitaar ook nog eens een ukelele en een klokkenspel bezit.

Broodje Brussel, De Roma Antwerpen, Festival Dranouter, Folkfestival Labadoux, Razmataz (Nederland) stadsparkconcerten, huiskamerconcerten… met Le Vélo Vert doorkruiste ze van maart 2006 tot eind december 2012 het hele land en zelfs verder. Ook zijn hun singles (oa Rode Schoenen en Tijger) regelmatig te horen geweest op Radio 2.

Daarnaast zong ze ook de backings in bij Sois Belle en Eva De Roovere (op de cd De Jager), geeft ze regelmatig muzikale wandelingen in Dranouter, Poperinge en Lo en zingt ze regelmatig jazzy mee met het Poperingse Pebblehead Jam. Ze zong kinderliedjes in voor uitgeverijen als Golden River Music (“De Liedbanaan”) en Averbode en vertolkt de stem van Mol in “Mol en Beer”, een animatiefilm van uitgeverij Die Keure. Als kers op de taart werd ze in april 2012 de winnaar van De Muziekklas van Radio 2 in het genre kleinkunst en nu focust ze zich op het schrijven van eigen liedjes. Kleine liedjes over flamingo’s, mandarijnen, opa’s, vrije vogels, kleine zussen … Haar twee eerste singles, Peperkoeken hart en Vogelvrij, worden zeer gesmaakt bij Radio 2.